24 Ekim 2012 Çarşamba

Kabak Deyip Geçme!.

Efeniiiiiimmmm güler misin ağlar mısın bölümümüze hoş geldiniz. Biz de her cadılar bayramını bekleyen vatandaş gibi yemedik içmedik kabak seçmeye koştuk.
Aslında bakmayın o sadece bir kabak değil,o Jack o' Lantern!!! Peki kimdir bu vatandaş? Burdan buyrun efem :
Hikayeye göre Jack isminde kötü ün yapmış bir amca şeytanı bir ağaca tırmanırken hapsetmeyi başarmıştır.Daha sonra ağacın gövdesine haç işareti çizmiştir ve şeytanın buradan kurtulmasını engellemiştir.Jack şeytanla bir anlaşmaya yapmaya karar verir ve ona aklını bir daha çalmaya çalışmazsa onu serbest bırakacağını söyler. Ve öyle de olur. Ancak Jack öldükten sonra cennete gidemez çünkü yaşarken kötü şeyler yapmıştı. Cehenneme de girmesine izin verilmedi çünkü daha önce şeytanı oyuna getirmişti. Arada  kalan Jack şeytanın verdiği kor ateşle yolunu bulmaya çalışır.Şeytan koru içi boş bir şalgamın içine koyar ki daha uzun süre yanabilsin.Esasen kabağı oydum içine ışık koydum hikayesi burdan geliyor. Zaten cadılar bayramı gibi İrlanda kökenli olan bu hikaye nedeniyle İrlandalılar elbette ki şalgam oyuyorlardı ama Amerikalılar heralde biz de kabak bol biz kabak oyalım demişler. :))

Bir yanlışlık varsa affola ama elçiye zeval olmaz "American Business Culture" hocam Diane hikayenin kaynağıdır,bilesiniz.

Sonuç olarak halkın yüreğinin derinliklerine dokunacak,duygusal bir bağ oluşturabileceği :p kabağı seçmesi için özel alanlar kuruluyor. Ben de sizinle bu alanlardan birinde geçirdiğimiz vakitte çektiğim fotoğrafları paylaşayım.









Birileri boyundan büyük kabak mı seçmiş ne? :)








1 yorum:

  1. Cadı oldukça başarılı. Sanırım yapan cadıların akrabası...!

    YanıtlaSil